របៀបធ្វើ ញាំត្រយ៉ូងចេក ------------ #គ្រឿងផ្សំ - ត្រយ៉ូងចេក ១ ផ្លែ - ក្រូចឆ្មា ១ ផ្លែ - សាច់ជ្រូកបីជាន់ឬសាច់មាន់ ២៥០ ក្រាម - សណ្តែកដីលីងរួច ១០០ ក្រាម - អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ - ស្ករស ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ - ប៊ីចេង ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ - ទឹកត្រី ១ ស្លាព្រាបាយ - ខ្ទឹមក្រហម ២ ឬ ៣ កម្ពឹស - ស្លឹកជីគ្រប់មុខ #វិធីធ្វើ ១. ពុះត្រយ៉ូងចេកជាពីរ បន្ទាប់មកឆ្គៀលទ្រនង់វាចោលរួចយកចាំបិតមុខពីរហាន់ទទឹងស្តើងៗ បន្ទាប់មកដាក់ត្រាំចូលក្នុងទឹកដែលមានច្របាច់ក្រូចឆ្មា មួយសន្ទុះក្រោយមកធ្វើការច្របាច់យកចេញដាក់ចានធ្វើបែបនេះដើម្បីឲ្យត្រយ៉ូងចេកមិនខ្មៅ។ ២. ដាក់ដាំទឹកស្ងោសាច់មាន់ ឬសាច់ជ្រូកឲ្យផុយ បន្ទាប់មកស្រង់សាច់ចេញ ប៉ុន្តែមិនត្រូវចាក់ទឹកដែលស្ងោនោះចោលទេ។ ៣. បុកសណ្តែកដី,បេះស្លឹកជី,ហាន់ខ្ទឹមក្រហមជាបន្ទះស្តើងៗទុកមួយអន្លើ។ ៤. ប្រើកូនចានមួយលាយទឹកស្ងោដែលបានទុកនោះជាមួយ និងអំបិល, សណ្តែកដីបុករួច,ស្ករស,ប៊ីចេង,ទឹកត្រីចូលកូរឲ្យសព្វរួចបន្ថែមខ្ទឹមក្រហមចាក់ចូលក្នុងត្រយ៉ូងចេករួចធ្វើការច្របល់វាឲ្យសព្វច្របាច់ក្រូចចូលច្របល់រហូតដល់ត្រយ៉ូងចេកទន់ជាការស្រេច។
រក្សាសិទ្ធិ (មេផ្ទះ)
ReplyDeleteញាំសាច់គោអាំង
#គ្រឿងផ្សំ
១- អន្លក់ និង ជីរ សូមជ្រើសរើសតាមចំណូលចិត្ត
២- សាច់គោអាំង ហើយហាន់ជាបន្ទះ
៣- ទឹកត្រីញាំ៖ បុក ខ្ទឹមស ម្ទេសទុំ ម្ទេសខ្ចី រួចដាក់ ម្ជូរក្រូចឆ្មារ ស្ករត្នោត និង ទឹកត្រី។ លាយអោយជូរផ្អែមប្រៃ តាមចំណូលចិត្ត។
៤- សណ្តែកដីលីង
#របៀបធ្វើ
១- រៀបបន្លែអន្លក់តម្រៀបក្នុងចាន
២- រៀបបន្ទះសាច់គោអាំងដែលហាន់រួចហើយ ដាក់ពីលើ
៣- ដួសទឹកត្រីញាំ ស្រោចពីលើអោយសព្វ
៤- រោយសណ្តែកដី និង ជីរពីលើ
៥- ទទួលទានបានជាមួយបាយ ស។
@1234